Het Lezerscollectief is een organisatie voor en door mensen. Samen Lezen is wat we doen.

Samen verhalen en gedichten lezen verbindt mensen en maakt hen sterker en weerbaarder. Dit is de filosofie van Het Lezerscollectief, een netwerk van leesbegeleiders in Vlaanderen, dat leesbijeenkomsten organiseert voor mensen die moeilijk toegang hebben tot literatuur, onder meer gevangenen, mensen met psychische problemen en mensen in armoede. Samen Lezen is wat we doen.

Wij werken aan een wereld waarin iedereen de kans krijgt om te groeien door sterke teksten.

Doe Mee!

Word coöperant

Een coöperant is letterlijk iemand die ‘meewerkt’. Je hebt sympathie voor de ambities van Het Lezerscollectief en je wilt meedenken over de (bestuurlijke) realisatie zonder de dagelijkse beslommeringen.

Als coöperant doe je dat door één aandeel (of een veelvoud daarvan) aan te schaffen. Je wordt uitgenodigd op de Algemene Vergadering. Elke coöperant heeft één stem, los van het feit of hij over meer aandelen beschikt. 

Steun ons goede doel

HET LEZERSCOLLECTIEF kan alleen bestaan dankzij de onbaatzuchtige inzet van al haar leesbegeleiders maar heeft ook jouw financiële steun nodig.

Word leesbegeleider

Leesbegeleider bij Het Lezerscollectief? Het Lezerscollectief biedt jou heel wat.

Als je contact met ons opneemt, zoeken we een leesplek voor jou en plannen we een geschikte datum voor een opleiding. Na de opleiding start je bij de organisatie met Samen Lezen. 

Koop in onze webwinkel

Ontdek de kracht van boeken in onze webwinkel!

Het Lezerscollectief is de referentie-organisatie Shared Reading (Samen Lezen) van Vlaanderen en Nederland. Ze is partner van het International Centre of Shared Reading.

Waar lezen wij?