Enkele andere stemmen …

Mensen worden verbonden met elkaar zoals mensen op het openbaar vervoer. Mensen die mobiel zijn in hun eigen auto zijn eenzaten. Het gaat hier om de mobiliteit van de geest: deelnemers nemen de bus van Het Lezerscollectief en gaan samen op pad. Het is de mobiliteit die hen verbindt omdat ze weten dat ze samen een reis gaan maken. Geen gevaarlijke reis, maar wel een gezamenlijke reis. Collectief transport en geen auto. Ik ben daar jaloers op. Want ik lees veel, maar veel alleen.  

Luc Keppens, ceo Fintro en auteur van het boek Vaccins in voorbereiding.

In tijden van angstig terugplooien op het kleine eigen gelijk kan de literatuur en het Samen Lezen een barst veroorzaken in de zelfgenoegzame inburgering. Het goede leven zit in de verbinding met de Ander. Lezen kan de hamer zijn om door de muur te breken.

Dirk De Wachter, professor psychiatrie, systeemtherapeut en auteur.

De uitwisseling van ervaring en beleving vanuit een tekst vind ik het meest boeiende. Je leert veel van de ander en òòk over jezelf. Je (her)ontdekt waar je goed in bent en kunt zaken aftoetsen. Het is zeer waardevol: ik ken geen enkele activiteit die op zo’n eenvoudige manier, zoveel triggert. 

Nicole Parmentier, Chairwoman Social and Mental Health Care Committee Cortina