Steun ons goed doel

Wat is een leesbegeleider?

Een leesbegeleider die bij Het Lezerscollectief aansluit, kiest  voor een degelijke opleiding, supervisie en intervisie. Hij leert er om zelfstandig te werken binnen zijn leesgroep, maar toch verbonden te blijven in een groter geheel. Dat kan als vrijwilliger, buiten de eigen werkcontext, of binnen de betaalde werktijd.

Elke leesbegeleider engageert zich om na een basisopleiding een leesgroep te starten en nadien via verdere opleiding zijn begeleiding te verfijnen.

Door zich aan te sluiten bij Het Lezerscollectief komt elke begeleider in een ploeg terecht van mensen die bovendien graag hun eigen lezen wakker houden en vertellen over hun ervaringen. 

Samen met hen en vanuit de visie, missie en kernwaarden van het collectief ontketenen we samen een leesrevolutie


Hoe kan je steunen?          

Steunen kan ook door (een gedeelte van) een vrijwilligerstraject te betalen. Je kan hierbij iemand (die je kent) sponsoren, de werking bij een specifieke doelgroep steunen of jouw bijdrage verbinden aan leesbegeleiding binnen een door jou aangeduide organisatie of instelling.                   

De opleiding en opvolging van een leesbegeleider kost jaarlijks 1200 euro. Dat bedrag wordt gebruikt voor training, intervisie, supervisie en ondersteuning. De leesbegeleider verzorgt daarvoor tenminste 20 lees-ontmoetingen per jaar. 

We kunnen je hiervoor een factuur bezorgen. Neem gerust contact met ons op, bij voorkeur via mail info@lezerscollectief.be. Een volledige brochure download je hier.

IBAN: BE26 7350 3536 0629

BIC: KREDBEBB


Schrijf je in!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw bericht