MENS WORDEN ACHTER/ZONDER TRALIES

Mens worden doen we allemaal, vaak met (en juist door) vallen en opstaan. Maar sommigen vallen harder of dieper en belanden achter tralies. Deze brochure gaat over wat lezen voor hen kan betekenen. Lezen kan je immers overal: in de trein of in een wachtzaal, rechtstaand of liggend, alleen of midden vele mensen… ook tussen de muren van een gevangenis.

Het belang van samen lezen in een gevangenis valt niet te onderschaGen. Lezen biedt de kans om – tenminste Ijdelijk – geestelijk te ‘ontsnappen’. Niet onbelangrijk, voor de meeste gedeIneerden is het de bedoeling de draad weerom te pakken. Zo kwaliteitsvol mogelijk.

Het LezerscollecIef en De Rode Antraciet vzw, twee organisaIes die een jarenlange experIse opbouwden in (samen) lezen, binnen en buiten de muren, staan samen reeds meer dan 3 jaar garant voor een gedeelde en elkaar versterkende boeiende prakIjk in de gevangenissen. Sinds 2014 werken ze intensief samen om het verhaal van lezen binnen de muren vorm te geven en gedeIneerden de kans te geven om een breder perspecIef te bekijken, zich in te leven in andere personages, te leren van andere gedeIneerden, vanuit een gezamenlijke beleving van samen lezen in gesprek te gaan.

Tijd dus om een balans op te maken en de kracht van sterke verhalen en poëzie binnen de muren ook naar buiten te brengen.

Lees hier het volledige rapport


Comments

0 responses to “MENS WORDEN ACHTER/ZONDER TRALIES”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *