IETS IN ONS BOOG DIEP

IETS IN ONS BOOG DIEP: nieuwe roman van Jan Lauwereyns.

Yuji Kohara, een moleculair bioloog, stapt per vergissing een halte te vroeg uit de metro. Zijn verstrooidheid zet hem op het spoor van een oude vlam. Er volgen een lange nacht, een rusteloze week en de vreemde rest van het jaar. Vroeg of laat moet de verwarde wetenschapper zijn zintuigen reinigen en een beslissing nemen, voor zichzelf en voor zijn dochter, om via de toekomst het verleden te kunnen loslaten.

Vorig jaar nog bracht Jan Lauwereyns, peter van het Lezerscollectief, een gesmaakte lezing op onze studiedag in Affligem. Een inspirerende dag, ook voor hem en deze roman, waarop hij al sinds 2012 zat te broaden.

Met Iets in ons boog diep schrijft -peter van het Lezerscollectief- Jan Lauwereyns een komedie in c klein. Geen kolder, maar een heroïsch gevecht met de kleine nachtmerries van het gewone leven. Alles mag aan bod komen in deze roman, die is opgebouwd als een reeks lyrisch-essayistische canto’s over (onder andere) de liefde, het vaderschap, het glioblastoom, La Commedia, het seksleven van rondwormen, vivisectie op Amerikaanse krijgsgevangenen, de behoefte aan een onverbrekelijke band, en de leegte, die aan het begin van elke beweging zit.
Jan Lauwereyns stelt zijn boek voor op 7 september 2016 20u00 in DE GROENE WATERMAN in Antwerpen. Allen daarheen…


Comments

0 responses to “IETS IN ONS BOOG DIEP”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *