Samen poëzie lezen: 18 september in Affligem

Samen lezen doet wat met een mens. Dat leren we uit onderzoek. Dat weten we uit ervaring. Hoe het is om samen poëzie te lezen, kan je op deze dag bewust meemaken. Het Lezerscollectief en Poëziecentrum nemen je mee op verkenning. Want samen lezen werkt ook met deelnemers die niet (altijd) tussen boeken groot worden of zijn opgegroeid.

Tijdens de dag krijg je inspiratie, boeiende gesprekken, nieuwe inzichten en leesideeën aangereikt om zelf aan de slag te gaan.

Programma

Hoe door literatuur en poëzie een gedeeld bewustzijn groeit, weet Jan Lauwereyns. Jan is prof. Neurowetenschappen en decaan aan KYUSHU University (Japan). Hij is gelauwerd auteur en peter van het Lezerscollectief. Wie hem gehoord heeft, twijfelt niet meer aan het belang van literatuur. Zijn kort verblijf in Vlaanderen is ook aanleiding voor deze studiedag. Dr. Jan Raes geeft feedback op deze inbreng. Jan is psychiater en mede-oprichter van het Lezerscollectief. Hij is de bezieler van De Kluizerij. Leesbegeleiders van het Lezerscollectief nemen je mee in de ervaring. Beleef zelf een samen-lees-sessie. Je kiest zelf je doelgroep. Dirk Terryn stelt Het Lezerscollectief en de leesmethode van het Lezerscollectief voor. Dirk is initiatiefnemer en mede-oprichter. Verdiep je beleving en je bagage in een van de namiddagsessies naar keuze.

 Datum: vrijdag 18 september 2015, 9:30 tot 16:30 uur

Locatie: De Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem

Alle info en inschrijvingen via www.lezerscollectief.be/samenpoezielezen

‘s Avonds is er een aansluitende lezing in Poëziecentrum mogelijk


Comments

0 responses to “Samen poëzie lezen: 18 september in Affligem”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *